De voordelen van houten ramen en deuren

Creëer een tijdloze en warme uitstraling van uw woning met houten ramen en deuren van Welmac.

Natuurlijk karakter

Een landhuis met authentiek schrijnwerk, een pastorijraam in klassiek design of een traditionele Oud-Vlaamse buitendeur.

Liefhebbers van landelijke woonstijlen weten het: hout is het perfecte materiaal voor de warme, charmante look. En dat is te danken aan zijn natuurlijke, elegante karakter.

Bovendien is het materiaal ook geschikt voor de hedendaagse, minimalistische look. Met dank aan de Scandinavische invloeden.

Licht onderhoud

Hout, betekent dat niet veel onderhoud? Nee, dat is al lang verleden tijd. Door het gebruik van de juiste afwerkingstechnieken tijdens de productiefase, hebben de ramen en deuren van hout een zonnige, lange toekomst voor zich. Een vochtige doek is alles wat u nodig hebt voor het onderhoud.

Bovendien brengt u met een simpele lak- en beitsbeurt om de vijf à acht jaar het schrijnwerk weer in topconditie. En ziet het er weer zo goed als nieuw uit.

Hoog isolerend

Als we het over isolatie hebben, moeten we de Uw-waarde vermelden. Waarom? Omdat deze waarde aangeeft hoeveel warmte een specifiek materiaal doorlaat per vierkante meter. Hoe lager de waarde, hoe minder warmte ontsnapt.

Hout is van nature een isolatiebron en levert daardoor betere isolatiewaardes dan PVC en aluminium.

Met mogelijke Uw-scores van <0.8W/m2K zijn uw houten ramen en deuren zéér geschikt voor lage-energie- en passiefwoningen.

Zeer stabiel én inbraakwerend

Vormvast, stevig en robuust. In vergelijking met andere materialen zijn uw houten ramen en deuren de meest natuurlijke stabiele factor.

En in combinatie met de juiste hang- en sluitwerken, glaslatten en sluitnokken is uw houten schrijnwerk zeer inbraakwerend.

Heeft u toch ongenode gasten gehad aan uw ramen en deuren? De braakschade is sneller gerepareerd dan bij aluminium of PVC.

Veelzijdig

Voor elk ontwerp heeft hout wel een oplossing. Of het nu gaat om een renovatie met frivole deuren. Of een modern nieuwbouwhuis met strakke kozijnen.

Tot in de kleinste details kan u de houten ramen en deuren aanpassen naar uw specifieke wensen. En bent u na een paar jaar de kleur(en) beu? Met een likje verf geeft u het schrijnwerk snel weer een nieuwe tint.

Houten schuifraam

 
 

Onze houten schuifdeuren zijn hoogisolerend, inbraakveilig en zeer onderhoudsvriendelijk.

De schuifdeuren in hout zijn verkrijgbaar in alle maten en worden in ons eigen atelier gemaakt in de door u gekozen stijl: klassiek of modern.