De voordelen van PVC ramen en deuren

Met PVC ramen geniet u van een superieure warmte-isolatie en geluidsisolerende werking.  Ontdek de sterke troeven van PVC ramen en deuren bij Welmac.

Beste prijs-kwaliteit-verhouding

Is de prijs voor u een doorslaggevende factor? Dan zijn ramen en deuren van PVC, vergeleken met hout en aluminium, uw beste optie. Want de grondstofprijzen én het productieproces van kunststofkozijnen zijn lager.

Maar ondanks dat PVC goedkoop is, maakt het materiaal geen enkel compromis op kwaliteit.

Duurzaam

Vijftig tot honderd jaar, maar waarschijnlijk nog veel langer. Dat is de lange levensduur waarop u kan rekenen bij ramen en deuren van PVC.

En ook niet onbelangrijk: de mogelijke recyclage en het hergebruik van PVC-bouwmaterialen verlagen uw ecologische voetafdruk aanzienlijk.

Slagvast én UV-bestendig

Oerdegelijk en zeer geschikt voor buitenschrijnwerk. Door de toevoeging van het materiaal polyetheen zijn uw ramen en deuren van PVC niet alleen stoot- en slagvast, maar ook UV-bestendig.

Bovendien heeft een stevige winter weinig invloed op uw kunststoframen en -deuren: met een temperatuurbestendigheid tot -30°C.

Gemakkelijk in onderhoud

Af en toe wat water en een zacht sopje: meer heeft u niet nodig bij het onderhoud van uw PVC ramen en deuren.

Terwijl bij hout en aluminium het vuil en stof in de poriën gaat zitten, heeft u daar bij PVC geen last van. Schoonmaken wordt zo een fluitje van een cent.

Uitstekende warmte-isolatie

Als we het over isolatie hebben, moeten we de Uw-waarde vermelden. Waarom? Omdat deze waarde aangeeft hoeveel warmte een specifiek materiaal doorlaat per vierkante meter. Hoe lager de waarde, hoe minder warmte ontsnapt.

De ramen en deuren van PVC scoren daarop uitstekend, met mogelijke Uw-scores van <1.0W/m2K. En zijn dan ook zéér geschikt voor lage-energie- en passiefwoningen. Tel de winst op uw energiefactuur maar uit.

Inbraakveilig

Versterkt met gegalvaniseerd staal, goed beschermd tegen vocht én voorzien van veiligheidssluitplaten: zo weren ramen en deuren van PVC zich tegen ongenode gasten en kan u met een vertrouwd gevoel slapen.